Årets VM-bok - Jag är fan inte inskränkt! - Anders Königsson - AK Förlag

Om boken
Polisvåld, droger, surfing och vilda partynätter. Det är bara några av de saker som Johan, den före detta fotbollsspelaren vars lovande karriär grusats av en knäskada, får uppleva på sin backpackerresa till Indonesien, Australien och Nya Zeeland. Dit åker han för att kunna vinna tillbaka sin stora kärlek Maria som lämnat honom på grund av hans inskränkthet. Det ska visa sig bli en resa med kulturkrockar och spännande möten som i grunden förändrar Johans syn på livet.
Jag är fan inte inskränkt! är en reseskildring, full av humor och fotbollsreferenser, som utspelar sig 2002. Boken bygger på en verklig resa.

Köp boken

Scrolla läsarrecensioner nedan

Intressant , bra,lättsam !

Heli Pihlava

Boken innehåller intressanta miljöer och många bekantskaper. Jag känner inte igen mig i boken då jag varken är ung man, har rest omkring i världen eller gillar fotboll. Johan är en ganska arrogant och självcentrerad typ som jag nog inte skulle ha så mycket gemensamt med. Jag gillar ändå boken, den är välskriven och rolig. Den är lätt att läsa och går i ganska högt tempo.

Bloggen En bok i mitt badkar

Läs denna bok om du gillar eller är sugen på att resa/backpacka! Den visar också att det kan vara okej att ändra sitt synsätt på saker, att man faktiskt tom kan vinna på det.

Karina

En jäkla bra bok. Hade lätt kunnat vara några hundra sidor till.

Lars i Hudiksvall

Väldigt kul bok med hög igenkänningsfaktor. Speciellt om man som jag både gillar att resa och spelar fotboll. En perfekt julklapp!

Sara

En spännande och romantisk bok som är svår att lägga ifrån sig. Vill veta vad som ska hända!

Birgit

Intressanta skildringar av resandets och fotbollens värld. Kul att få en inblick i ”backpacker kulturen” och samtidigt följa en spännande historia!

Andreas

Rolig läsning med spännande äventyr. Perfekt för den som gillar resor & fotboll men även för den som bara vill ha ett gott skratt!

Martin

En rafflande reseskildring som växelvis tar form genom att skildra barndom, uppväxt och nutid. Inte bara en geografisk resa utan även den inre resan som knyts samman på ett litterärt skickligt sätt. Boken kommer bli den största klassikern inom backpackinglitteraturen sedan The Beach.

Lars

Trevlig, spännande och rolig läsning för alla som gillar fotboll, resor och äventyr. Man vill bara hänga på sig ryggsäcken och ge sig ut i världen igen. Köp den, läs den och njut.

Anders Ljunglöf

En intressant bok som på ytan handlar om backpacker livet men som även ger inblick i Johans inre förändring, Med sinnet i uppror lämnar han sin invanda miljö för att på egen hand möta främmande kulturer och människor.

Ulf

En välskriven och spännande bok med fantastiska reseskildringar. Jag tänker att boken även skulle passa som utgångspunkt i temaundervisning för killar och tjejer från 15 års ålder och uppåt. Många bra diskussioner utifrån ämnen som sport, olika länder, kulturer, sex och samlevnad. Och tänk att få hitta på och skriva en egen backpackerupplevelse som kanske en dag blir verklighet, vilken inspiration denna bok kan ge!

Sara, lärare

Jag tycker att boken skildrar hur en resa även kan bli en resa inom sig själv och hur mkt man hinner tänka och reflektera över sitt liv när man är på resande fot. En bok som är både gripande och rolig och som gör att man blir sugen på att packa väskan och ge sig ut i världen!

Per, försäljare

En mycket bra berättelse om hur Johan ger sig ut på en långresa till andra sidan jorden.
Gör att resesuget blir ännu starkare när jag la ifrån mig boken när sista sidan var utläst. Rekommenderas till alla som har eller vill få reseådran i sig levande.

Martin

Fin historia om Johan som söker sig själv för att upptäcka världen. Genom hans resa till Asien, Australien och Nya Zeeland får vi upptäcka platser, vara med om äventyr och dyka ner i hans känsloliv! Suget efter att resa är ännu större efter sista sidan är utläst! Tänk om backpacking skulle funka även för mig!

Agneta

Jag är fan inte inskränkt är en rafflande skildring av backpackerlivet. De många fotbollsreferenserna ger dessutom en extra krydda åt texten. Det här är verkligen en roman för ressugna och fotbollsfans.

Helena Hansen, redaktör

”Jag är fan inte inskränkt” är en berättelse om Johan Erikssons yttre resor till främmande länder. Men boken berättar också om Johans inre resa och det är den som fängslade och berörde mig. Att författaren dessutom bjuder på lockande och förföriska naturskildringar är ett plus. Läs boken!

Louise Bonta, diplomerad lektör

Tyck till om boken!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Om inlägg

Köp boken

Om författaren
Anders Königsson, född 1978, bor i Stockholm och är radiojournalist. Han trivs allra bäst på resande fot och har varit i mer än sextio länder. Från många av dem har han gjort reportage, inslag och artiklar för Sveriges Radio samt för olika resemagasin och tidningar. Anders har även arbetat som sportjournalist på Sveriges Radio. Jag är fan inte inskränkt! är hans debutroman.
anderskonigsson.se

Anders Königsson Författare
Fotograf: Gunnar Mattsson

Följ oss i sociala medier

Till start